Menu Sluiten

Meer ontspanning en rust bij autisme

“Ik vond het een fijn en leerzaam traject. Ik heb veel inzicht gekregen in mijn autisme, in wie ik ben en wat ik nodig heb om meer rust te krijgen. Stienke toont begrip, biedt een luisterend oor en denkt met je mee. Bovendien is zij erg oplossingsgericht.”

Dit is het verhaal van Tessa. Tessa is 32 jaar en woont in de regio Tilburg. Zij werkt al een aantal jaar bij de overheid. Tessa heeft de laatste tijd veel last van stress. Hierdoor slaapt ze slecht en staat ze elke dag moe op. Ze wil graag leren hoe ze vaker kan ontspannen zodat ze meer rust krijgt. Vooral op het werk zijn er veel prikkels en dat geeft haar stress. Dit zorgt bij haar voor een vol hoofd, elke dag weer. Ze wil ook beter leren omgaan met de prikkels in haar leven, zodat ze meer kan genieten van haar vrije tijd en van haar partner.

Tessa: “Ik ben me nu veel meer bewust wanneer ik teveel prikkels krijg. Ik weet dan dat ik even mijn rust moet pakken, dus een pauze nemen en me bijvoorbeeld even terugtrekken. Het lukt me ook beter om stil te staan bij het hier en nu. Hierdoor lukt het me ook vaker om te genieten van de kleine dingen in het leven zoals een wandeling door het bos samen met mijn partner.

Ik herken nu ook veel sneller wanneer mijn stressniveau te hoog wordt. Mijn partner helpt me daar ook bij, dat is erg fijn. Ik heb ook een goed beeld gekregen van welke dingen mij stress geven, zoals collega’s, die onduidelijk zijn of pauzemomenten, die erbij inschieten.

Het lukt me ook goed om mijn positieve eigenschappen, zoals analytisch vermogen en oog voor detail, in te kunnen zetten op mijn werk.

Ik vond het erg fijn dat ik meer inzicht heb gekregen in mijn autisme, vooral door te sparren over de dagelijkse situaties. En het is erg fijn om je verhaal kwijt te kunnen zonder dat iemand een oordeel over je heeft”.

Worstel jij ook met dagelijkse stress? Heb je al van alles geprobeerd en vind je het lastig om te ontspannen? Kies net als Tessa voor een wandelcoachtraject op maat! Meer informatie en aanmelden via: Rust bij autisme wandelcoachtraject op maat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrijblijvende belafspraak?