Menu Sluiten

Over mij

Over Stienke

Mijn naam is Stienke de Jager (1971) en ik ben geboren op het platteland van Friesland, vlakbij Heerenveen. Na mijn studie HTS Chemische Technologie kwam ik in 1993 in Eindhoven terecht. Ik heb ruim 15 jaar gewerkt in de techniek, eerst als onderzoeker, later als projectleider. In deze periode kwam ik voor het eerst in aanraking met hoogopgeleide mensen (collega’s) met autisme.

In 2008 gooide ik het roer om. Ik ben gestart als freelancer en zette daarbij mijn ervaring in projectmanagement en coaching in voor diverse sociale projecten voor gemeentes, woningcorporaties en scholen.

Sinds 2005 heb ik het wandelen herontdekt. Sindsdien wandel ik (bijna) dagelijks in de prachtige natuur in de regio Eindhoven en in de weekenden op de Utrechtse Heuvelrug of rondom de Vijlenerberg in Zuid-Limburg. Wandelen is voor mij een geweldige manier om weer energie te krijgen, mijn stressniveau te verlagen en om overbelasting te voorkomen.

Inmiddels weet ik al bijna 15 jaar dat mijn partner Asperger heeft. Vanuit deze situatie weet ik dus goed waar je tegenaan kan lopen op je werk en in je privéleven als je autisme hebt. Samen hebben we ontdekt dat wandelen een goede manier is om belangrijke zaken te bespreken. Je hoeft elkaar niet telkens aan te kijken tijdens het wandelen en ook het formuleren van je gedachten gaat veel makkelijker als je wandelt in de natuur.

Sinds januari 2016 ben ik gecertificeerd wandelcoach en coach ik mensen al wandelend in de natuur om te voorkomen dat ze overbelast raken. Als ervaringsdeskundige van een partner met Asperger begeleid ik mensen met autisme (en hun partners) op weg naar minder stress en meer rust in hun leven.

Ik vind scholing en bijscholing heel belangrijk. Daarom heb ik de post-HBO opleiding tot wandelcoach gedaan bij Hilde Backus van het Coachbureau en ik volgde de training wandelcoaching voor groepen door Marian van Riel van het Coachbureau. Daarnaast volgde ik een verdiepende training Oplossingsgericht Werken bij het Solutions Centre in Soesterberg. Ook heb ik meerdere cursussen en trainingen op het gebied van autisme afgerond. Om mensen met autisme nog beter te kunnen coachen heb ik de Autisme Coach Opleiding van Marja Boxhoorn gedaan en de cursus opleiding Coaching bij autisme van Civas.

Stienke de Jager, autismecoach, wandelcoach, Eindhoven

wandelcoach-stienke-de-jager
Vrijblijvende belafspraak?