Menu Sluiten

Tips voor meer rust en minder stress op vakantie

Bruikbare tips voor je volgende vakantie

Afgelopen jaren heb ik veel coachees gesproken en een terugkerend onderwerp is de vakantie. De vakantie is voor veel mensen een periode om bij te komen, uit te rusten en op te laden. Als je de juiste keuzes maakt, dan is de kans op een fijne en ontspannen vakantie groot. Maar niet alles kan je plannen en er kunnen altijd dingen misgaan…

vakantie relax hangmat autisme ontspannen rust
Ontspannen vakantie (afbeelding ter illustratie)

Hieronder vind je een aantal tips, die ervoor kunnen zorgen dat je vakantie geen “recipe for disaster” wordt, maar een periode om tot rust te komen.

Tip 1: Beperk de hoeveelheid werk, die je doet in de week voor je op vakantie gaat. Dit zorgt ervoor dat je zonder stress op vakantie gaat door grenzen te stellen aan de hoeveelheid werk, die je doet in die laatste week. Misschien kan je taken overdragen aan collega’s? Maak een realistische planning en stel prioriteiten!
Tip 2: Neem je noise-cancellation koptelefoon, oortjes of oordopjes mee. Als je gevoelig bent voor geluidsprikkels, dan is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je je kan afschermen van ongewenste geluiden. Dit kan je doen door je koptelefoon op te zetten of oortjes in te doen en te luisteren naar muziek, waar je van tot rust komt. Een noise-cancellation koptelefoon zorgt voor actieve onderdrukking van omgevingsgeluiden en dat kan soms erg fijn zijn (en soms is het een MUST). Ook simpele oordopjes of herriestoppers kunnen het verschil zijn tussen overprikkeling en rust.
Tip 3: Plan tijd voor jezelf in op vakantie. Als je samen met je partner of met je gezin op vakantie gaat, dan hoef je niet altijd alles samen te doen. Plan tijd voor jezelf in om op te laden en bij te komen. Kijk wat jij nodig hebt om even bij te komen. Denk aan: een wandeling in je eentje maken of even rustig een boek gaan lezen of naar muziek gaan luisteren, waar je van ontspant.

Ik hoop dat deze tips je helpen om te genieten van een fijne en ontspannen vakantie!

PS heb jij veel last van stress, omdat je bijna met vakantie gaat? Ik geef de komende maanden weer een aantal autisme strategie gesprekken weg. Gebruik dit telefonische gesprek om persoonlijke tips en advies te krijgen voor jouw vakantie. Meer informatie en aanmelden via https://coachingbijautisme.nl/index.php/gratis-orienterend-gesprek-strategie-gesprek/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrijblijvende belafspraak?